اطلاع رسانی و آموزش

اطلاع رسانی و آموزش

اطلاع رسانی و آموزش

اطلاع رسانی و آموزش

۳ مطلب در مرداد ۱۳۹۳ ثبت شده است

منبع : عصر دانش www.asrdanesh.com

Thyroid Disease Diet توصیه های تغذیه ای برای کم کاری و پرکاری تیروئید

برای افراد مبتلا به بیماری های تیروئیدی، چه پرکاری تیروئید و چه کم کاری تیروئید، بیماری هاشیموتو و یا بیماری گریوز و همچنین سایر مشکلات تیروئیدی، مواردی در رابطه با خوراکی ها و نوشیدنی ها وجود دارد که افراد باید از آن آگاه باشند. در ادامه مواردیکه در رابطه با بیماری های تیروئیدی خود و رژیم غذایی تان باید بدانید برایتان بیان می کنیم.

خوراکی های گواتری

گواتروژن ها (Goitrogens) موادی هستند که بصورت طبیعی در خوراکی هایی خاص وجود داشته و می توانند باعث بزرگ شدن غده تیروئید و در نتیجه گواتر شوند. همچنین خوراکی های گواتری باعث کاهش ترشح غده تیروئید و در نتیجه کم کاری تیروئید می شوند.

خوراکی های گواتری اصلی شامل، انواع کلم ها از جمله کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و خود کلم و سویا می باشد. اگر غده تیروئید شما کم کار است، نباید خوراکی های گواتری خام را زیاد مصرف نمایید. اگر دچار پرکاری تیروئید هستید، با پزشکتان درباره افزایش مصرف خوراکی های گواتری مشورت نمایید.

اگر تیروئید شما کم کار است، نیازی به اجتناب از خوراکی های حاوی گواتروژن ها نمی باشد.  آنزیم های تشکیل دهنده گواتروژن ها در گیاهان با حرارت نابود می شوند . مصرف در حدمعمول خوراکی های پخته شده حاوی گواتروژن ها عموما خطری ایجاد نمی کند.

روغن نارگیل و تیروئید

شاید شنیده باشید که روغن نارگیل برای بیماران تیروئیدی مفید است، هرچند این روغن می تواند مفید باشد، اما نباید بعنوان جایگزینی برای دارو و درمان در نظر گرفته شود. این روغن فقط روغنی سالم برای جایگزینی با سایر چربی ها می باشد.

سویا در افراد تیروئیدی

سویا هم گواتریژن بوده و هم مهارکننده چذب هورمون تیروئید می باشد. سویا را بمقدار زیاد بخصوص از انواع فرآوری شده آن مصرف ننمایید. اگر تیروئید شما پرکار است، با یک پزشک و یا متخصص تغذیه درباره افزایش مصرف سویا در رژیم غذاییتان مشورت نمایید.

قهوه و داروهای تیروئیدی

تا یک ساعت بعد از مصرف داروهای تیروئیدی از قهوه استفاده ننمایید. مصرف قهوه بر جذب داروهای تیروئیدی در بدنتان تاثیر می گذارد.

مصرف نمک ید دار

دربعضی از نقاط جهان، نمک یددار مهم ترین راه برای پیشگیری از کمبود ید، کرتینیسم و تاخیر در زایمان در زنان باردار می باشد. هرچند شما نیاز به دریافت ید دارید، اما مقدار ید مصرفی برای سلامت غده تیروئید نباید زیاد باشد.

سلیاک، گلوتن و گندم

زیرمجموعه ای از بیماران تیروئیدی خودایمینی در نتیجه رژیم غذایی دچار خود ایمنی شده اند. رژیم غذایی بدون گلوتن به حذف آنتی بادی ها از بدن و بهبود بیماری خودایمنی لازم می باشد. بعلاوه رژیم غذایی بدون گلوتن به کاهش نفخ شکم، افزایش انرژی و کاهش وزنکمک می نماید.

خوراکی های پرفیبر و بیماری های تیروئیدی

خیلی از بیماران تیروئیدی دچار مشکل یبوست و افزایش وزن هستند. یکی از بهترین روشهای بهبود این مشکل افزایش مصرف فیبر می باشد. بیاد داشته باشید، بین ۸ تا ۱۲ هفته بعد از افزایش مصرف فیبر، بار دیگر آزمایش تیروئید بدهید تا اطمینان حاصل کنید که افزاشی مصرف فیبر باعث کاهش جذب هورمون تیروئید نمی شود.

مصرف آب

یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید، دریافت مقدار کافی آب می باشد. آب به عملکرد بهتر متابولیسم بدن کمک می نماید. آب باعث بهبود اشتها، کاهش ورم، کاهش نفخ شکم و بهبود هضم غذا می شود.

مواردیکه باید هنگام مصرف هورمون های تیروئیدی رعایت نمایید:

  • مصرف آجیل
  • مصرف آرد سویا
  • کنجاله پنبه دانه
  • مکمل های حاوی آهن و یا مولتی ویتامین های حاوی آهن
  • مکمل های کلسیمی
  • ضداسیدهای حاوی آلومینیوم یا منیزیم
  • بعضی از داروهای درمان زخم های گوارشی
  • بعضی از داروهای کاهش کلسترول از قبیل آنهاییکه حاوی کولوراستامین (cholestyramine) و کولستیپول (colestipol) می باشند.

 مطالب بیشتر در عصر دانش www.asrdanesh.com

برای استفاده از مطالب بیشتر به سایت عصر دانش www.asrdanesh.com مراجعه نمایید

  • عصر دانش

منبع : عصر دانش www.asrdanesh.com

برای استفاده از مطالب بیشتر به سایت عصر دانش www.asrdanesh.com مراجعه نمایید

اگر شما مشکل فشار خون بالا دارید و دنبال راههایی برای کنترل فشار خونتان می گردید بعد از اجرای دستورات پزشک انجام تغییراتی در سبک زندگی در درمان و کنترل فشار خونبالا نقش مهمی ایفا می کند. در مقاله امروز راستینه می خواهیم به بررسی راههایی برای کنترل فشار خون پرداخته و همچنین شما را با رژیم غذایی فشار خون بالا (DASH) آشنا نماییم، توجه داشته باشید اگر پزشک شما تشخیص دهد شما نیاز به مصرف دارو دارید نباید از مصرف آن خودداری کرده و همچنین در صورت مصرف دارو برای فشار خون بالا نباید مصرف آن را قطع نمایید و در این شرایط می توانید از این نکات و دستورات در کنار دستورات پزشک استفاده کنید، فقط مراقب باشید تا فشار خون شما بیش از حد کاهش نیابد.

وزن و اندازه دور کمر خود را کاهش داده

فشار خون اغلب با افزایش وزن افزایش می یابد. کاهش تنها ۴٫۵ کیلوگرم به شما در کاهش فشار خون کمک می کند. عموما هرچه بیشتر وزن کم کنید، بیشتر فشار خونتان کاهش می یابد. همچنین کاهش وزن تاثیر دارو های کنترل فشار خون شما را افزایش می دهد.

در کنار کاهش وزن شما باید سایر دور کمر خود را نیز کاهش دهید. حمل وزن زیاد در اطراف کمر خطر افزایش فشار خون را در پی دارد. دور کمر بیشتر از ۱۰۲ سانتیمتر در مردان و ۸۹ سانتیمتر در زنان خطر افزایش فشار خون را به همراه دارد.

مرتب ورزش نمایید

فعالیت جسمانی منظم (حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در بیشتر روزهای هفته) می تواند بسرعت و بعد از مدت کوتاهی فشار خون شما را ۴ تا ۹ (mm Hg) کاهش دهد. اگر فشار خون شما هنوز به سطح فشار خون بالای هنوز به سطح خطرناک نرسیده و ماکزیمم آن بین ۱۲ تا ۱۳۹ و مینیمم آن بین ۸۰ تا ۸۹ می باشد، ورزش منظم می تواند به کنترل آن کمک کرده و میزان آن را به سطوح ایمن کاهش دهد.

البته توجه داشته باشید نباید همه میزان ورزش تان را به یک روز خاص اختصاص دهید و باید ورزش کردن را در طول هفته تقسیم نمایید چراکه ورزش ناگهانی و شدید می تواند خطرناک باشد.

رژیم غذایی سالم

یک رژیم غذایی غنی از غلات کامل، میوه، سبزیجات و لبینات کم چربی و همچنین مصرف کم چربی و عدم استفاده از چربی های اشباع و کلسترول می تواند فشار خون را تا سطح ۱۴ mm Hg کاهش دهد. این برنامه غذایی بنام اهداف غذایی برای توقف پرفشاری خون (DASH) نامیده می شود. بعضی از اجزاء این رژیم غذایی شامل:

  • اضافه کردن یک بشقاب سبزیجات در ناهار و شام
  • استفاده از میوه جات در هنگام ناهار و شامل و یا بعنوان میان وعده
  • فقط نصف میزانیکه تا الان کره، سس سالاد استفاده میکردید، مصرف نمایید و از چاشنی های بدون چربی و یا کم چربی استفاده کنید.
  • از لبنیات کم چربی استفاده نمایید.
  • مصرف گوشت را محدود به ۳۰۰ گرم در روز نموده و سعی در مصرف رژیم های گیاهی نمایید.
  • از سبزی و حبوبات بیشتری در خوراکی های خود استفاده نمایید.
  • بجای میان وعده های معمول (چیپس، پفک و …) از میان وعده های سالم همچون آجیل، کشمش و مویز، مسات کم چربی و یا بدون چربی، پاپ کرن (ذرت بو داده) بدون نمک و کره و سبزیجات و میوه جات خام استفاده نمایید.
  • مصرف نمک را کاهش داده و برچسب روی خوراکی ها را بمنظور بررسی میزان سدیم آنها بخوانید. چراکه مصرف سدیم در افراد پرفشار باید بین ۲۳۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم در روز (حدود یک قاشق چای خوری نمک) باشد.
  • از غلات کامل و حاوی سبوس بجای انواع سفید آنها استفاده نمایید
  • میزان مصرف پروتئین را محدود کنید (۱۸ درصد کل کالری دریافتی شما) و این میزان پروتئین را از منابع خوب آن همچون ماهی، مرغ پوست کنده و سویا که منابع خوب پروتئین هستند دریافت نمایید.

در این زمینه خواندن مقاله رژیم غذایی سالم و مناسب را به شما پیشنهاد می کنیم.

مصرف الکل

افرد الکلی در خطر بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا بوده و با مصرف الکل فشار خون شما افزایش می یابد.

سیگار را ترک کرده و از دود سیگار دیگران هم اجتناب نمایید

بعلاوه همه خطرات موجود در سیگار نیکوتین موجود در سیگار و سایر محصولات توتون و تنباکو فشار خون افراد را ۱۰ mm Hg و یا حتی بیشتر تا یک ساعت بعد از مصرف سیگار افزایش می دهد. سیگار کشیدن در طول روز باعث بالا ماندن فشار خون شما به طور مداوم گردد. همچنین دود سیگار دیگران هم خطرناک بوده و استنشاق دود سیگار دیگران می تواند باعث ابتلا به بیماری های قلبی و افزایش فشار خون افراد گردد.

در این زمینه خواندن مقاله چگونگی ترک سیگار؟ روش ها و قوانین ترک سیگار را به شما پیشنهاد می کنیم.

قطع مصرف کافئین

نقش کافئین برروی فشار خون هنوز کاملا معلوم نیست. نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار می تواند بطور موقت و یا دائم فشار خون شما را افزایش دهد. برای آزمایش اینکه بدن فشارون شما با کافئین مرتبط است یا خیر، بعد از ۳۰ دقیقه از مصرف قهوه و یا سایر خوراکی های کافئین دار فشار خون خود را چک کنید. اگر فشار خون شما ۵ تا ۱۰ شماره افزایش یافته بود پس شما احتمالا به اثرات افزایش دهنده فشار خون کافئین حساسیت دارید.

استرس خود را کاهش دهید

استرس و اضطراب می تواند بطور موقت فشار خون شما را افزایش دهد. مدتی را پیدا کردن بدلایل افزایش استرس خود اختصاص دهید. زمانیکه دلایل افزایش استرس خود را یافتید شروع به پیدا کردن راهی برای کاهش استرس نمایید. اگر نمی توانید عوامل استرس زا را از بین ببرید پس از راههایی برای کنار آمدن با آن استفاده نمایید. عبادت، تنفس عمیق، ماساژ، یوگا و مدیتیشن می تواند به شما در کاهش استرس کمک کند. اگر هیچکدام از این راهها کافی نبود به یک مشاور برای کنترل استرس خود مراجعه نمایید.


مطالب بیشتر در عصر دانش www.asrdanesh.com

برای استفاده از مطالب بیشتر به سایت عصر دانش www.asrdanesh.com مراجعه نمایید

  • عصر دانش

منبع : عصر دانش www.asrdanesh.com

دیابت یکی از بیماری های شایع جهان امروز ما می باشد. در مقاله امروز راستینه به بیان توصیه هایی غذایی بمنظور برنامه ریزی یک رژیم غذایی سالم و مناسب در افراد دیابتی می پردازیم. در این مقاله خوراکی هایی که افراد دیابتی باید مصرف نمایند و خوراکی هایی که نباید مصرف کنند شرح داده شده است.

چه انتخاب های سالمی برای کنترل دیابت انجام دهم؟

وعده های غذایی کوچک تری مصرف نمایید. چربی کمتری خورده، تعداد کم تری غذای سرشار از چربی انتخاب کرده و موقع آشپزی از چربی کم تری استفاده نمایید و مهم تر از همه مصرف خوراکی های حاوی چربی های اشباع یا چربی های ترانس را کاهش داده و محدود نمایید، این چربی ها شامل:

  • برش های پرچرب گوشت
  • غذاهای سرخ شده
  • شیر پرچرب و سایر محصولات پرچرب لبنی
  • کیک، آبنبات، شیرینی و ….
  • سس های چربی دار برای سالاد

چه چیزهایی را باید بیشتر میل کرد؟

دریافت فیبر بیشتر با مصرف بیشتر غلات کامل برای افراد دیابتی مفید می باشد. همچنین روزانه طیف گسترده ای از میوه ها و سبزیجات مصرف نمایید. سعی کنید سبزیجات و میوه های مصرفیتان تازه باشد، اما در صورت ممکن نبودن این امر می شود از میوه ها و سبزیجات منجمد، کنسروی و یا خشک نیز استفاده نمود. همچنین مصرف آبمیوه های طبیعی را نیز افزایش دهید. مصرف سبزیجات توصیه شده زیر را تا آنجا که می توانید افزایش دهید:

  • سبزیجات تیره و برگدار همچون بروکلی، اسفناج و …
  • سبزیجات نارنجی همچون هویج، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل و کدو حلوایی
  • لوبیا و نخود فرنگی همچون لوبیا سیاه و سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لپه و عدس

چه خوراکی هایی کم تر مصرف نماییم؟

سعی کنید مصرف خوراکی ها و نوشیدنی هایی که میزان زیادی شکر در آنها موجود است، همچون:

  • آبمیوه های مصنوعی
  • نوشابه
  • چای و قهوه پر شکر و شیرین

کاهش دهید و مصرف آنها را به حداقل رسانید. از میزان کم تری نمک در غذا خوردن و یا پختن غذا استفاده کرده و از خوراکی های پر نمک همچون کنسروها، خیارشور و گوشت های نمک سود و دودی کم تر استفاده نمایید.

مطالب بیشتر در عصر دانش www.asrdanesh.com

برای استفاده از مطالب بیشتر به سایت عصر دانش www.asrdanesh.com مراجعه نمایید

  • عصر دانش