اطلاع رسانی و آموزش

اطلاع رسانی و آموزش

اطلاع رسانی و آموزش

اطلاع رسانی و آموزش

توصیه های تغذیه ای برای کم کاری و پرکاری تیروئید

پنجشنبه, ۲۳ مرداد ۱۳۹۳، ۰۱:۵۴ ب.ظ

منبع : عصر دانش www.asrdanesh.com

Thyroid Disease Diet توصیه های تغذیه ای برای کم کاری و پرکاری تیروئید

برای افراد مبتلا به بیماری های تیروئیدی، چه پرکاری تیروئید و چه کم کاری تیروئید، بیماری هاشیموتو و یا بیماری گریوز و همچنین سایر مشکلات تیروئیدی، مواردی در رابطه با خوراکی ها و نوشیدنی ها وجود دارد که افراد باید از آن آگاه باشند. در ادامه مواردیکه در رابطه با بیماری های تیروئیدی خود و رژیم غذایی تان باید بدانید برایتان بیان می کنیم.

خوراکی های گواتری

گواتروژن ها (Goitrogens) موادی هستند که بصورت طبیعی در خوراکی هایی خاص وجود داشته و می توانند باعث بزرگ شدن غده تیروئید و در نتیجه گواتر شوند. همچنین خوراکی های گواتری باعث کاهش ترشح غده تیروئید و در نتیجه کم کاری تیروئید می شوند.

خوراکی های گواتری اصلی شامل، انواع کلم ها از جمله کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و خود کلم و سویا می باشد. اگر غده تیروئید شما کم کار است، نباید خوراکی های گواتری خام را زیاد مصرف نمایید. اگر دچار پرکاری تیروئید هستید، با پزشکتان درباره افزایش مصرف خوراکی های گواتری مشورت نمایید.

اگر تیروئید شما کم کار است، نیازی به اجتناب از خوراکی های حاوی گواتروژن ها نمی باشد.  آنزیم های تشکیل دهنده گواتروژن ها در گیاهان با حرارت نابود می شوند . مصرف در حدمعمول خوراکی های پخته شده حاوی گواتروژن ها عموما خطری ایجاد نمی کند.

روغن نارگیل و تیروئید

شاید شنیده باشید که روغن نارگیل برای بیماران تیروئیدی مفید است، هرچند این روغن می تواند مفید باشد، اما نباید بعنوان جایگزینی برای دارو و درمان در نظر گرفته شود. این روغن فقط روغنی سالم برای جایگزینی با سایر چربی ها می باشد.

سویا در افراد تیروئیدی

سویا هم گواتریژن بوده و هم مهارکننده چذب هورمون تیروئید می باشد. سویا را بمقدار زیاد بخصوص از انواع فرآوری شده آن مصرف ننمایید. اگر تیروئید شما پرکار است، با یک پزشک و یا متخصص تغذیه درباره افزایش مصرف سویا در رژیم غذاییتان مشورت نمایید.

قهوه و داروهای تیروئیدی

تا یک ساعت بعد از مصرف داروهای تیروئیدی از قهوه استفاده ننمایید. مصرف قهوه بر جذب داروهای تیروئیدی در بدنتان تاثیر می گذارد.

مصرف نمک ید دار

دربعضی از نقاط جهان، نمک یددار مهم ترین راه برای پیشگیری از کمبود ید، کرتینیسم و تاخیر در زایمان در زنان باردار می باشد. هرچند شما نیاز به دریافت ید دارید، اما مقدار ید مصرفی برای سلامت غده تیروئید نباید زیاد باشد.

سلیاک، گلوتن و گندم

زیرمجموعه ای از بیماران تیروئیدی خودایمینی در نتیجه رژیم غذایی دچار خود ایمنی شده اند. رژیم غذایی بدون گلوتن به حذف آنتی بادی ها از بدن و بهبود بیماری خودایمنی لازم می باشد. بعلاوه رژیم غذایی بدون گلوتن به کاهش نفخ شکم، افزایش انرژی و کاهش وزنکمک می نماید.

خوراکی های پرفیبر و بیماری های تیروئیدی

خیلی از بیماران تیروئیدی دچار مشکل یبوست و افزایش وزن هستند. یکی از بهترین روشهای بهبود این مشکل افزایش مصرف فیبر می باشد. بیاد داشته باشید، بین ۸ تا ۱۲ هفته بعد از افزایش مصرف فیبر، بار دیگر آزمایش تیروئید بدهید تا اطمینان حاصل کنید که افزاشی مصرف فیبر باعث کاهش جذب هورمون تیروئید نمی شود.

مصرف آب

یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید، دریافت مقدار کافی آب می باشد. آب به عملکرد بهتر متابولیسم بدن کمک می نماید. آب باعث بهبود اشتها، کاهش ورم، کاهش نفخ شکم و بهبود هضم غذا می شود.

مواردیکه باید هنگام مصرف هورمون های تیروئیدی رعایت نمایید:

  • مصرف آجیل
  • مصرف آرد سویا
  • کنجاله پنبه دانه
  • مکمل های حاوی آهن و یا مولتی ویتامین های حاوی آهن
  • مکمل های کلسیمی
  • ضداسیدهای حاوی آلومینیوم یا منیزیم
  • بعضی از داروهای درمان زخم های گوارشی
  • بعضی از داروهای کاهش کلسترول از قبیل آنهاییکه حاوی کولوراستامین (cholestyramine) و کولستیپول (colestipol) می باشند.

 مطالب بیشتر در عصر دانش www.asrdanesh.com

برای استفاده از مطالب بیشتر به سایت عصر دانش www.asrdanesh.com مراجعه نمایید

  • عصر دانش

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی